399 Kč
O Dolcettu se často hovoří jako o pilíři piemontských vín, neboť skvěle doplňuje tamní pokrmy. Ruční sklizeň probíhá v polovině září, poté následuje fermentace a šestidenní macerace při teplotě 26-28 st.C, aby bylo zachováno typické ovocité aroma této odrůdy. Poté zraje v nerezových tancích a je nalahvováno začátkem jara. Dolcetto má temně rubínovou barvu s fialkovými odlesky, příjemné aroma s tóny divokých květin, zralých třešní, švestek a bobulovin. Na chuti je příjemné, s jemnou tříslovinou, v dochuti cítíme tóny mandlí.
Nejlépe se hodí k uzeninám, předkrmům, těstovinám, grilovanému masu a středně zralým sýrům.
Odrůda: 100% Dolcetto.
Suché víno, zbytkový cukr 0,3 g/l. alc.: 13,50%, obsah: 0,75l.