349 Kč
Po ruční sklizni hrozny z kontrolované bio-vegan produkce procházejí fermentací a následným zráním nejprve v nerezových tancích, a poté v dřevěných sudech. Cabernet Sauvignon má rubínově červenou barvu, ovocité aroma, plnou chuť a jemné třísloviny. Výborně se hodí jak k výraznějším veganským jídlům, tak i k masu a zralým sýrům, v případě, že si na našich BIO - vegan vínech chce pochutnat i nevegan.
Co jsou BIO vína: BIO víno lze vyrobit pouze z hroznů vypěstovaných a sklizených z ekologicky certifikované vinice, jehož výroba proběhla od začátku do konce s maximálním ohledem na životní prostředí. Takové hrozny neobsahují pesticidy, herbicidy, nelze používat konvenční průmyslová hnojiva a chemikálie. Výroba biovína neboli ekologického vína se následně řídí řadou přísných enologických postupů, je kladen důraz na výběr kvalitních hroznů a jejich zpracování tradičními postupy bez stabilizátorů, filtrace a šlechtěných kvasinek.
Co jsou vegan vína: Při výrobě vína jsou používané technologické postupy, při kterých se běžně používají ingredience biologického původu. Většina vín prochází v konečné fázi procesem čiření. To znamená, že je víno před lahvováním zbaveno přebytečných částic a je takzvaně vyčištěno. K čiření se běžně používá například kasein (mléčný protein), bílky, želatina, či u vysoce kvalitních bílých, růžových a šumivých vín se používá jako čiřidlo tzv. vyzina. Vyrábí se ze sušených měchýřků jesetera nebo sumce. Certifikovaná vegan vína jsou vyráběna bez použití jakýchkoliv živočišných produktů či jejich derivátů, existuje totiž celá řada přípravků rostlinného původu, nejčastěji s obsahem bentonitu - jílovité horniny, vápence, kaolinitu, která živočišné produkty při výrobě zastoupí.
Vegan certifikát The Vegan Society – logo se slunečnicí: zaručuje veganské složení (bez jakýchkoliv živočišných složek), výrobek bez GMO (geneticky modifikovaných organismů), produkty ani jeho složky nejsou testované na zvířatech, a to ani třetí stranou, na kterou má výrobce vliv. Produkty, které mají být označené jako veganské, musí být vyráběny separátně od těch neveganských, aby se tak předešlo případné kontaminaci.
Odrůda: 100% Cabernet Sauvignon.
Suché víno, zbyt. cukr: 2 g/l, alc.: 13%, obsah: 0,75l.