Doprava Praha 1-10 nad 1000 Kč ZDARMA

Cabernet Sauvignon Trentino BIO Vegan DOC 2015

Kód: 0151
349 Kč
Skladem

Po ruční sklizni hrozny z kontrolované bio-vegan produkce procházejí fermentací a následným zráním nejprve v nerezových tancích, a poté v dřevěných sudech. Cabernet Sauvignon má rubínově červenou barvu, ovocité aroma, plnou chuť a jemné třísloviny. Výborně se hodí jak k výraznějším veganským jídlům, tak i k masu a zralým sýrům, v případě, že si na našich BIO - vegan vínech chce pochutnat i nevegan.

Co jsou BIO vína: BIO víno lze vyrobit pouze z hroznů vypěstovaných a sklizených z ekologicky certifikované vinice, jehož výroba proběhla od začátku do konce s maximálním ohledem na životní prostředí. Takové hrozny neobsahují pesticidy, herbicidy, nelze používat konvenční průmyslová hnojiva a chemikálie. Výroba biovína neboli ekologického vína se následně řídí řadou přísných enologických postupů, je kladen důraz na výběr kvalitních hroznů a jejich zpracování tradičními postupy bez stabilizátorů, filtrace a šlechtěných kvasinek. 

Co jsou vegan vína: Při výrobě vína jsou používané technologické postupy, při kterých se běžně používají ingredience biologického původu. Většina vín prochází v konečné fázi procesem čiření. To znamená, že je víno před lahvováním zbaveno přebytečných částic a je takzvaně vyčištěno. K čiření se běžně používá například kasein (mléčný protein), bílky, želatina, či u vysoce kvalitních bílých, růžových a šumivých vín se používá jako čiřidlo tzv. vyzina. Vyrábí se ze sušených měchýřků jesetera nebo sumce. Certifikovaná vegan vína jsou vyráběna bez použití jakýchkoliv živočišných produktů či jejich derivátů, existuje totiž celá řada přípravků rostlinného původu, nejčastěji s obsahem bentonitu - jílovité horniny, vápence, kaolinitu, která živočišné produkty při výrobě zastoupí.  

Vegan certifikát The Vegan Society – logo se slunečnicí: zaručuje veganské složení (bez jakýchkoliv živočišných složek), výrobek bez GMO (geneticky modifikovaných organismů), produkty ani jeho složky nejsou testované na zvířatech, a to ani třetí stranou, na kterou má výrobce vliv. Produkty, které mají být označené jako veganské, musí být vyráběny separátně od těch neveganských, aby se tak předešlo případné kontaminaci.

Odrůda: 100% Cabernet Sauvignon.

Suché víno, zbyt. cukr: 2 g/l, alc.: 13%, obsah: 0,75l.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Příběh: 

Když se v týmu objeví nový člen, zákonitě s sebou přináši něco nového. Když se v týmu objeví nový člen a je vegan, tak v základu rozšíří obzory o tom, že nějaké vegan víno vůbec existuje :) Tak jsme se vidali na vinice do naší oblíbené oblasti Trentina, do domoviny malého vinařství Cantiny Aldeno, kde jsou vína certifikovaná nejen jako vegan, ale také v BIO kvalitě, což je častěji a častěji vyhledávanný produkt na trhu. Tato kombinace nám byla sympatická, nemusíte se bát, netradiční postupy výroby, které však někdy nevědomky volí řada vinařů, vínu vůbec neuškodí a tak jsme je s čistým svědomím po ochutnání mnoha vzorků přivezli a zařadili do našeho sortimentu. Dnes vám často nevěřícně překvapeným zákazníkům rádi předáváme osvětu, jak je možné, že víno může být NEvegan :) 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz