Barolo DOCG 2015

8 hodnocení
 
 

Rodina Francone vyrábí Barolo od roku 1958. Hrozny pocházely nejdříve z vinic v La Morra, dnes se přidávají hrozny z vinice v Monforte, aby byla vínu dodána síla právě z hroznů z La Morra a čerstvost a strohé taniny z hroznů Monforte. Barolo Francone nabízí exkluzivní výběr 3000 lahví. Ruční sklizeň probíhá v 2. polovině října, po té hrozony 14 až 16 dní prochází kvašením a macerací s častým obracením a přečerpáváním. Asi 30 měsíců víno zraje ve francouzských dubových sudech a nejméně 6 měsíců v lahvích. Víno je vhodné k archivaci po dobu 4 až 12 let. 

Barolo má rubínově červenou barvu s oranžovo-červenými odstíny vzhledem k zralosti. Komplexní a intenzivní vůně s ovocnými a kořeněnými tóny, ve kterých rozpoznáváme hřebíček, tóny lékořice a kůže.  které připomínají hřebíček; tóny lékořice a šípkové růže. Chuť je taktéž komplexní, na patře plná s výraznými taniny. Hodí se k pokrmům z vaječných těstovin, zvěřině, pečenému a dušenému masu, zralým sýrům. Servírujte v teplotě 18-20°C

Odrůda: 100% Nebbiolo.

Suché víno, zbytkový cukr: 0,6 g/l, alc.: 14%,, obsah: 0,75l.

Dostupnost Skladem
979 Kč    
Kód produktu 0527
Značka Francone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
Kategorie Červená vína
 

Podobné produkty

  • lahev 2 0520
    Zweigeltrebe pozdní sběr 2015
    Skladem Značka: Vinařství Kořenek, Bavory, Mikulovská vinařská podoblast, Česko
    Odrůda Zweigeltrebe vznikla křízením odrůd Svatovavřinecké a Frankovka. Barva vína je temně...

    229 Kč
  • Recchia Le Muraie 0224
    Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore "Le Muraie" 2016
    Skladem Značka: Recchia - provincie Verona, region Benátsko, Itálie
    Valpolicella s přídomkem "ripasso" znamená, že se na kvasničné kaly po stočeném Amarone přečerpá...

    439 Kč
  • Gili Nebbiolo dAlba Sansive 0503
    Nebbiolo d´Alba DOC "Sansivè" 2015
    Skladem Značka: Gili, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
    Toto Nebbiolo patří k nejoceňovanějším produktům vinařství Gili. Po ruční sklizni a vylisování...

    399 Kč
 
Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.