Prosecco San Piero DOCG Brut Superiore Conegliano, 0,75l, 12% alc.,

1 hodnocení
193 Kč
Skladem

Před Vánoci jsme si pro Vás připravili novinku z našeho oblíbeného vinařství Sanfeletto. Jde o prémiové Prosecco, které se vyrábí pouze z těch nejlepších hroznů, které se sbírají pouze ručně na vinicích poblíž obce Conegliano. Kvůli nepřístupnosti terénu se hrozny odrůdy Gléra sbírají výhradně ručně. Kombinace suchého podloží, extrémních rozdílů mezi denními a nočními teplotami a ideální sluneční expozice hroznů, dělají z tohoto prosecca unikátní produkt. 

Prosecco získalo ZLATOU MEDAILI na nejprestižnější MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽI šumivých vín The Champagne & Sparkling Wine World Championships v roce 2021.

Hrozny na výrobu tohoto vína se pěstují v nadmořské výšce 250-300 metrů a sbírají se ručně na konci září. Víno má slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky, bohatou pěnu a jemné perlení. Na nose je velice jemné, elegantní, s jemnou vůní vistárie a akátu, citrusových plodů a verbeny, v duchuti cítíme hrušku odrůdy Williams, bílé broskve a meruňky. Na chuti je delikátní, sametově jemné s bohatým, s velice jemným perlením. Má příjemnou kyselinku,  v chuti se mísí tóny ovoce s příjemnou mineralitou. 

Toto víno skvěle doprovodí Vaše setkání s přáteli, díky nízkému cukru se skvěle hodí jako aperitiv, u hlavních chodů příjemně doplní rybí pokrmy, pokrmy z korýšů, stejně jako jemné polévky a sýry. 

Odrůda: 100% Glera.

Zbytkový cukr: 5 g/l, alc.: 12%, obsah: 0,75l.

Kategorie: Prosecca a sekty

Příběh: 

S panem Paolem a jeho ženou Imeldou jsme se seznámili před třemi lety a okamžitě nás zaujali hlubokou erudicí a láskou k vínu, které pěstují přímo v srdci oblasti Valdobbiadene. Při našem posledním setkání nás i své tři syny šokoval tím, kolik znal z české historie a s jakým pohnutím vyprávěl, kterak za dob studií prožíval se svými spolužáky hrdinský čin Jana Palacha…

Vinařský dům Sanfeletto se nachází v samém srdci kouzelného kraje pěstování Prosecco DOC. Vinice patří již ve třetí generaci rodině Ceschin. Koncem 19. století založil vinařství Emilio, který se vrhnul do výroby prosecca s vášní jemu vlastní a začal jej prodávat do místních hospůdek, přičemž jej přepravoval v dřevěných soudcích. V roce 1930 převzal vedení vinařství jeho synovec Rino, který ho nadšeně vedl 60 let. Dnes je vinařský dům v rukou syna Paola a jeho ženy Imeldy.

Zdejší prosecco si oblíbil i budoucí papež Jan XXIII., který zde měl ve zvyku trávit své prázdniny. Často při svých procházkách přicházel do cantiny a lahodné prosecco si zamiloval natolik, že si do svého automobilu nechal vyrobit dva speciální soudky, ve kterých si jej vozil do svého benátského úřadu. Poté co se stal papežem, byly tyto soudky věnovány jeho sekretářem do vinařství, kde je s láskou dodnes vystavují.

 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení