Dolcetto d´Alba DOC Menturin, 2018

1 hodnocení
 
  • 1 z 4
 

O Dolcettu se často hovoří jako o pilíři piemontských vín, neboť skvěle doplňuje tamní pokrmy. Ruční sklizeň probíhá v polovině září, poté následuje fermentace a šestidenní macerace při teplotě 26-28 st.C, aby bylo zachováno typické ovocité aroma této odrůdy. Poté zraje v nerezových tancích a je nalahvováno začátkem jara. Dolcetto má temně rubínovou barvu s fialkovými odlesky, příjemné aroma s tóny divokých květin, zralých třešní, švestek a bobulovin. Na chuti je příjemné, s jemnou tříslovinou, v dochuti cítíme tóny mandlí.

Nejlépe se hodí k uzeninám, předkrmům, těstovinám, grilovanému masu a středně zralým sýrům.

Odrůda: 100% Dolcetto.

Suché víno, zbytkový cukr 0,3 g/l. alc.: 13,50%, obsah: 0,75l. 

Dostupnost Skladem
399 Kč    
Kód produktu 0545
Značka Francone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
Kategorie Červená vína
 

Podobné produkty

  • Recchia Le Muraie 0224
    Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore "Le Muraie" 2016
    Skladem Značka: Recchia - provincie Verona, region Benátsko, Itálie
    Valpolicella s přídomkem "ripasso" znamená, že se na kvasničné kaly po stočeném Amarone přečerpá...

    439 Kč
  • francone langhe nebbiolo 0509
    Langhe Nebbiolo DOC i Patriarchi 2016
    Skladem Značka: Francone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
    Toto suché červené víno se rodí na vinicích Castellinaldo. Po sklizni a tradiční vinifikaci leží...

    449 Kč
  • Monchiero Pelisa 0188
    Barbera d´Alba Pelisa DOC 2017
    Skladem Značka: Monchiero Carbone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
    Barbera je jednou z nejrozšířenějších odrůd v Piemontu. “Pelisa” se po sklizni na začátku října...

    349 Kč
 
Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.