Dolcetto d´Alba DOC Menturin, 2017

10 hodnocení
 
  • 1 z 3
 

O Dolcettu se často hovoří jako o pilíři piemontských vín, neboť skvěle doplňuje tamní pokrmy. Ruční sklizeň probíhá v polovině září, poté následuje fermentace a šestidenní macerace při teplotě 26-28 st.C, aby bylo zachováno typické ovocité aroma této odrůdy. Poté zraje v nerezových tancích a je nalahvováno začátkem jara. Dolcetto má temně rubínovou barvu s fialkovými odlesky, příjemné aroma s tóny divokých květin, zralých třešní, švestek a bobulovin. Na chuti je příjemné, s jemnou tříslovinou, v dochuti cítíme tóny mandlí.

Nejlépe se hodí k uzeninám, předkrmům, těstovinám, grilovanému masu a středně zralým sýrům.

Odrůda: 100% Dolcetto.

Suché víno, zbytkový cukr 0,3 g/l. alc.: 13,50%, obsah: 0,75l. 

Dostupnost Skladem
399 Kč    
Kód produktu 0500
Značka Francone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
Kategorie Červená vína
 

Podobné produkty

  • Recchia Valpolicella Ripasso Le Muraie jeroboam in legno 0087
    JB Valpolicella Ripasso Le Muraie DOC (in legno), 3,0 l, 2014
    Skladem Značka: Recchia - provincie Verona, region Benátsko, Itálie
    JB nebo-li Jeroboam je označení velikosti obsahu láhve o objemu 3l. Tato láhev tedy pojme objem...

    2 399 Kč
  • Gili Langhe Dolcetto 0531
    Langhe Dolcetto DOC 2018
    Skladem Značka: Gili, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
    Dolcetto, mezi Piemonťany jedním z nejoblíbenějších vín, vyžaduje jemnou a náročnou vinifikaci....

    269 Kč
  • Monchiero Pelisa 0188
    Barbera d´Alba Pelisa DOC 2017
    Skladem Značka: Monchiero Carbone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
    Barbera je jednou z nejrozšířenějších odrůd v Piemontu. “Pelisa” se po sklizni na začátku října...

    349 Kč
 
Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.