Dolcetto d´Alba DOC Menturin, 2017

9 hodnocení
 
  • 1 z 3
 

O Dolcettu se často hovoří jako o pilíři piemontských vín, neboť skvěle doplňuje tamní pokrmy. Ruční sklizeň probíhá v polovině září, poté následuje fermentace a šestidenní macerace při teplotě 26-28 st.C, aby bylo zachováno typické ovocité aroma této odrůdy. Poté zraje v nerezových tancích a je nalahvováno začátkem jara. Dolcetto má temně rubínovou barvu s fialkovými odlesky, příjemné aroma s tóny divokých květin, zralých třešní, švestek a bobulovin. Na chuti je příjemné, s jemnou tříslovinou, v dochuti cítíme tóny mandlí.

Nejlépe se hodí k uzeninám, předkrmům, těstovinám, grilovanému masu a středně zralým sýrům.

Odrůda: 100% Dolcetto.

Suché víno, zbytkový cukr 0,3 g/l. alc.: 13,50%, obsah: 0,75l. 

Dostupnost Skladem
349 Kč    
Kód produktu 0500
Značka Francone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
Kategorie Červená vína
 
  • Skladem Značka: Francone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
    Rodina Francone vyrábí Barolo od roku 1958. Hrozny pocházely nejdříve z vinic v La Morra,...

    979 Kč
  • Skladem Značka: Recchia - provincie Verona, region Benátsko, Itálie
    DM nebo-li Demi Bouteille označuje objem lahve 0,375 l, tedy přesně polovinu běžné lahve, která...

    169 Kč
  • Skladem Značka: Vinařství Leoš Horák, Vrbice, Velkopavlovická vinařská podoblast, Česko
    Označení VOC Modré hory garantuje původ a nejvyšší kvalitu vína typického pro danou oblast....

    239 Kč
 
Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.