Valsellera Rosé Brut Metodo Classico, 12,5% alc.

Neohodnoceno
 
  • 1 z 3
 

Valsellera Rosè Brut je neobvyklá a alternativní produkce ve vinařské oblasti Piemontu. Toto rosé je po ruční sklizni na konci léta vyráběno metodou “Rosé de Saignée” při které se využívají slupky hroznů červené odrůdy s bílou dužinou, rosé se krátce maceruje a fermentuje na skupkách při 16°C. Víno se lahvuje na jaře a pak 18 měsíců zraje na kvasnicích. Celý tento proces činí z tohoto vína dokonalý soulad pro většinu chutných pokrmů.

Světle rubínově červená barva. Na nose je ovocité, s tóny malin, divokých jahod a pikantním nádechem toastového chleba a vanilky. Velmi příjemné a svěží víno se suchou dlouhou a intenzivní dochutí.

Šumivé víno ideální pro večírky. Skvělé s předkrmy, uzenými rybami, italskými uzeninami, grilovaným masem .Servírujeme při 7-9 °C. 

Odrůda: 100% Nebbiolo.

Suché víno, zbytkový cukr 8 g/l. alc.: 12,5%.

Dostupnost Skladem
685 Kč    
Kód produktu 0529
Značka Francone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie
Kategorie Růžová vína
 
 
Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.